w naszej ofercie: 11711 imprez, 5544 terminy!

+48 12 648 99 77
+48 12 647 11 88
+48 12 647 22 66
E-mail:
Hasło:
Obóz Małego Kucharza Bon Appétit!
Wszystko o tej ofercie wie:

OBÓZ MAŁEGO KUCHARZA BON APPÉTIT!

Obozy z Gotowaniem Zakopane

Wiek: od 7 do 13 lat
Wyżywienie: zgodnie z programem imprezy (ZPR)
Ocena oferty:
Kod oferty:
117625163
oferta w pdf
    • Szczegóły oferty
    • Zadaj pytanie
    • Oceń ofertę (Ocen: 0)
    • ZAMÓWIENIE WSTĘPNE

Kochane Urwisy, zapraszamy Was do naszej wspaniałej, słonecznej kuchni, pachnącej egzotycznymi przyprawami i świeżymi ziołami, gdzie panuje sympatyczna atmosfera i gdzie możecie poznać przepisy na najpyszniejsze kanapeczki na świecie, najprawdziwszą pizzę i waniliowe lody. W otoczeniu pięknych zakopiańskich krajobrazów będziecie mieć niepowtarzalną okazję zamienienia się w prawdziwych Małych Kucharzy. Wspólnie puścimy wodze fantazji i wyczarujemy kulinarne cuda. Łyżki w dłoń i do dzieła!

 

Program obozu ma na celu przybliżenie Urwisom spraw związanych z jedzeniem i jego przygotowaniem. Maluchy zamienią się w prawdziwych kucharzy i pod okiem wykwalifikowanej Kadry będą uczyć się wszystkiego o zdrowym żywieniu i różnych kuchniach świata. Przygotują proste potrawy: sałatki, kanapki, ciasteczka, a także odwiedzą kuchnię w prawdziwej restauracji. Każde Dziecko otrzyma swoją własną drewnianą łyżkę Małego Kucharza i prawdziwą czapkę budyniówkę. Potrawy będą przygotowywane ze specjalnie wyselekcjonowanych, zdrowych produktów (z uwzględnieniem ewentualnych alergii naszych Uczestników). Zajęcia mają na celu również uświadomienie Urwisom, jak ważne jest jedzenie i dlaczego nie wolno go marnować.

Opiekę nad Dziećmi będzie sprawować profesjonalna Kadra – osoby specjalnie przygotowane i przeszkolone do pracy z Uczestnikami w tym wieku. Nad bezpieczeństwem Urwisów będzie również czuwał obozowy lekarz, do dyspozycji przez całą dobę. Zabawy mają charakter rozwojowy, pozwalają kształcić zdolności interpersonalne, twórcze, rozwijać wyobraźnię i zdolności plastyczne.

Sekrety wytwornego stołu. Po której stronie powinien leżeć widelec, w jakiej szklance pije się soki, w jaki sposób podać jedzenie? Na wyjątkowych zajęciach Mali Kucharze będą mieli okazję poznać podstawy savoir-vivre’u przy stole i nauczyć się dobrych manier.

Przybornik kuchenny. Odwiedzimy naszą słoneczną kuchnię i poznamy najważniejsze akcesoria do przyrządzania pysznych potraw. Garnki, miski, deski do krojenia, łyżki, łyżeczki, mieszadełka – to wszystko przestanie być dla nas tajemnicą.

Jej wysokość Sałatka. Buraczki, marchewka, ziemniaczki, papryczka… A może brzoskwinie, banany, winogrona, orzeszki? Cały jeden dzień poświęcimy na szaleństwo sałatkowe. Spróbujemy różnych ciekawych kombinacji warzywno-owocowych i poznamy przepisy na najbardziej szalone sałatki na świecie.

Zdrowe odżywianie. Będziemy uczyć się jak jeść zdrowo i smacznie. Dlaczego nie należy pałaszować zbyt dużo słodyczy i co jest szkodliwego w fast foodach? Dzieci poznają piramidę zdrowego odżywania się i same ułożą własne dzienne menu.

Książka Kucharska. Każdy prawdziwy kucharz powinien mieć własną skarbnicę wiedzy z najlepszymi i wyjątkowymi przepisami. Stworzymy obozową Książkę Kucharską, do której dostęp będą mieli tylko wybrani. Dobry Kucharz trzyma swoje kulinarne triki w tajemnicy, ale może zrobicie wyjątek i ugotujecie coś wspólnie z Rodzicami w domu?

Świąteczne Tradycje Polskie. Dowiemy się co nieco o przekazywanych z pokolenia na pokolenie tradycjach panujących na świątecznych stołach w Polsce. Przygotujemy specjalne zajęcia, na których Mali Kucharze będą mieli okazję dowiedzieć się, co powinno pojawić się na stole w zimowy wigilijny wieczór i co robi rzeżucha na wielkanocnym stole.

Przyprawy i Zioła. Podstawowe składniki każdej dobrej kuchni. Będziemy mieli okazję poznać przebogaty świat przypraw i ziół. Zasiejemy własną, bogatą w witaminy rzeżuchę i spróbujemy jak smakuje cynamon, wanilia czy oregano. Dowiemy się również, jakie właściwości ma mięta, do czego dodaje się kolendrę i jaki kolor ma curry.

Pizza. Sława kuchni włoskiej i jedna z bardziej ulubionych potraw naszych Najmłodszych. Będziemy mieli okazję poszaleć w kuchni i stworzyć własną i wyjątkową Mega Pizzę. Najpierw trzeba ugnieść ciasto i zrobić z niego placek, potem posmarować sosem pomidorowym, a na koniec puścić wodze fantazji: salami, ser, oliwki, pomidory, pieczarki, szynka, kapary – dodatków może być mnóstwo!

Kanapeczki i koreczki. Spróbujemy własnych sił w przygotowaniu wyjątkowych kanapeczek i koreczków – motylków, sówek i kwiatuszków. Z szynką, serem żółtym, twarożkiem i szczypiorkiem, pomidorkiem, rzodkiewką, papryką, jajkiem, miodem czy nawet z czekoladą – stworzymy najróżniejsze kompozycje, które potem spałaszujemy ze smakiem.

Kuchnie świata. Wybierzemy się w dalsze i bliższe podróże po świecie – kuchnia włoska, francuska, arabska czy japońska. Młodzi Kucharze poznają najważniejsze tajniki międzynarodowych kulinariów. Dowiemy się jak długi może być makaron, co to jest hummus i glony nori.

Desery. Kochamy łakocie, a ciasteczka i lody to coś najpyszniejszego na świecie! Podczas słodkiego szaleństwa w kuchni wspólnie upieczemy kolorowe ciasteczka w kropki, ciapki i łatki. Zrobimy galaretkowe łódeczki i bananowe ślimaczki. A może lody? Tak! Przyjrzymy się jak można zrobić własne lody waniliowe i czekoladowe. Pycha!

Góralskie Przysmaki. Na specjalnych zajęciach dowiemy się, z jakich kulinarnych cudów słynie Zakopane. Co to są moskole, bryndzowe hałuszki czy derkliki i z czego robi się oscypki.

Pyszna zabawa. Zorganizujemy wyjątkowy Bal Przebierańców – każdy Urwis będzie miał okazję przebrać się za swoją ulubioną potrawę. Na pewno będzie wesoło i śmiesznie!

Filmowe wariacje na temat. Jednego wieczoru zobaczymy animowany film Ratatuj – o dzielnym szczurze, który chciał zostać wielkim kucharzem. Zobaczymy czy udało się Remiemu spełnić swoje największe marzenia, a przy okazji poznamy tajemniczy przepis na wykwitną potrawę ratatouille.

Kuchnia artystyczna. W przerwie od gotowania puścimy wodze fantazji i podczas zajęć plastycznych stworzymy piękne ozdoby na stół, wyjątkowe dekoracyjne serwetki, a może nawet własne pudełko na kanapki do szkoły.

Zakopane. Miasto nazywane zimową stolicą Polski kryje w sobie wiele ciekawych tajemnic. Wybierzemy się na spacer po słynnych Krupówkach, skosztujemy klasycznych oscypków i poznamy historię tego pięknego miejsca.

Tatrzański Park Narodowy. Od pierwszej pieszej wycieczki będziemy mieli okazję podziwiać roślinność i zwierzęta: nauczymy się rozpoznawać lasy świerkowe i jodłowe, alpejskie sasanki, róże i dzwonki, a także poszukamy śladów lisa, sarny, górskich kozic, a nawet niedźwiedzi. Przy okazji porozmawiamy o bezpieczeństwie w górach i ochronie przyrody Tatrzańskiego Parku Narodowego.

Muzeum Koziołka Matołka. Podczas spaceru po centrum Zakopanego odwiedzimy Muzeum Kornela Makuszyńskiego – autora książek dla Dzieci i Młodzieży.

Ponadto w programie:

  • Wycieczki piesze i górskie spacerki,
  • wieczorne ognisko z pieczeniem kiełbasek,
  • gry i zabawy integracyjne,
  • dyskoteka przebierana z motywem przewodnim.

Terminy i ceny

Cena podstawowa Wolne miejsca

Prześlij do nas Zapytanie lub zadzwoń +48 12 648 99 77, 647 11 88, 647 22 66
a przedstawimy Ci aktualnę ofertę cenową i dostępne wolne terminy.

Zakwaterowanie

Willa Wiktoria 2

Willa Wiktoria 2 - klimatyczna i kameralna willa w Zakopanem. Wygodne i przestronne 3-5 osobowe pokoje z pełnym węzłem sanitarnym.

Bezpieczny, ogrodzony teren przystosowany do wypoczynku Dzieci i Młodzieży.

Do dyspozycji Uczestników świetlica, wiata grillowa, plac zabaw i sporo zielonego terenu obok obiektu.

Na terenie ośrodka działają telefony wszystkich sieci.


Strona obiektu: http://www.wiktoria2.pl

 

Wyżywienie

zgodnie z programem imprezy (ZPR)

Cena zawiera

Zakwaterowanie (11 noclegów), wyżywienie 4 razy dziennie, bardzo aktywny program, opiekę kadry, instruktorów oraz lekarza obozowego, pamiątkową koszulkę, śpiewnik, ubezpieczenie NNW (10 000 zł), VAT.

 

Cena nie zawiera

Dojazdu i dodatkowych atrakcji.

 

Co zabrać

Fartuszek kucharski, mały plecak oraz wygodne buty do wycieczek pieszych, obuwie sportowe, gorszą bluzę i spodnie do zajęć terenowych, ciepły sweter lub polar, nieprzemakalną kurtkę, strój kąpielowy, krem z filtrem UV, letnie nakrycie głowy (czapkę lub chustkę), ręcznik, kompas, latarkę z zapasem baterii, legitymację szkolną, poprawnie wypełnioną kartę kolonijną z numerem PESEL Uwaga: Osoby chętne na wycieczkę do Parku Wodnego Tatralandia powinny zabrać ze sobą ważny paszport lub dowód osobisty.

 

Galeria

comments powered by Disqus
Nasze marki:
  • Wczasy Zimowe

  • Wczasy Letnie

  • Obozowicz.pl

  • Wycieczki Egzotyczne

  • Nowa Huta Travel

  • Bilety Promowe

  • Wycieczki po Ojcowie

  • Jurajska Przygoda

Biuro Podróży Ecotravel

ul. Bulwarowa 35d/42, 31-751 Kraków (Nowa Huta)

+48 12 6489977, +48 12 6472266
+48 12 6471188, +48 12 6813692
fax.: +48 12 391 72 03
bok@ecotravel.pl

godz. otwarcia:
Poniedziałek - Piątek: 09:00-17:00
Sobota - Niedziela: nieczynne

Zapisz się do Newsletter Ecotravel

Opublikowane na stronach internetowych www.ecotravel.pl materiały, informacje lub ceny nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego.